Bersama PemimpinSemasa

Tunaikan Amanah Dengan Cemerlang dan Penuh Komited – PTD

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan syabas kepada mereka yang dinaikkan pangkat dan selamat menjalankan tugas serta selamat maju jaya.

“Kenaikan pangkat ini merupakan suatu pencapaian yang membanggakan kerana ianya diperoleh hasil daripada usaha gigih saudara saudari.

“Suka saya ingatkan bahawa kenaikan pangkat ini bererti tanggungjawab yang dipikul akan turut bertambah dan saudara saudari akan terus menunaikan amanah yang diberi dengan cemerlang dan komited.

Beliau berkata demikian dalam ucapannya Sempena Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan Tentera Darat (TD) di Dewan Zulkifeli Zin, Wisma Perwira TD pada 4 Jan 2022.

Tambahnya lagi gunakan kebijaksanaan dan kematangan dalam menyelesaikan setiap cabaran atau permasalahan yang timbul serta jadikan nilai-nilai murni seperti amanah, berintegriti, jujur dan ikhlas sebagai pegangan.

“Kepada pasangan mereka yang dinaikkan pangkat, saya ingin menzahirkan jutaan terima kasih di atas sokongan dan dorongan membolehkan pasangan masing-masing memberi sepenuh tumpuan kepada tugas yang diamanahkan,” ujarnya.

Terdahulu dari itu, PTD menyempurnakan acara pemakaian pangkat kepada 53 pegawai kanan TD dimulai dengan Brig Jen Dato (Dr) Ibrahim Yasir, Brig Jen Mohd Razali Alias, Brig Jen Abdul Aziz Samsi @ Samsudin dan Brig Jen Hj Mohd Nor Abd Karim yang dinaikkan ke pangkat Mej Jen.

Selain itu, tujuh pegawai kanan dinaikkan pangkat ke Brig Jen, 10 pegawai kanan dinaikkan pangkat Kol, 32 pegawai kanan dinaikkan pangkat Lt Kol dan tiga pegawai Kadet Luar Negara dinaikkan pangkat Lt M.

Turut Hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Pahlawan Mohammad Ab Rahman, Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan, Ketua Pengarah Perisikan Pertahanan, Lt Jen Datuk Ahmad Norihan Jalal dan Ketua Pengarah Perkhidmatan Kesihatan, Lt Jen Dato’ (Dr) Zulkeffeli Mat Jusoh.

Gambar: SSjn Shamsul Zaidi Zolkoffly dan Pbt Mohammad Fadzil Akirul

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online