Semasa

Pikul Amanah Dengan Telus – PTD

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Seri Mohammad Ab Rahman mengucapkan tahniah atas kenaikan pangkat PW I ketika menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat PW I Tentera Darat (TD) melibatkan seramai 32 Pegawai Tidak Tauliah Kanan (PTTK) di Dewan Tanjung, Wisma Transit pada 5 Jul 2023.

“Pangkat yang diterima semestinya datang bersama tanggungjawab yang besar dan harapan saya supaya setiap PTTK dapat memikul amanah ini dengan telus,” ujar PTD.

Beliau berpesan bahawa pangkat ini merupakan pangkat tertinggi dalam anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) TD dan memainkan peranan penting iaitu menjadi jambatan yang menghubungkan pegawai atasan dengan anggota bawahan agar persekitaran kerja yang harmoni dapat diwujudkan.

Tambahnya lagi, gunakanlah pengalaman dan kebijaksanaan masing-masing dalam menghadapi cabaran serta menjadikan nilai-nilai murni sebagai pegangan.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan, Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Tengku Muhammad Fauzi Tengku Ibrahim dan Ketua Staf Tentera Darat, Mej Jen Dato’ Zaidan Atan.

Gambar: Pbt Nik Ahmad Asyraaf Nik Husein

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online