Bersama PemimpinKebajikanSemasa

TD Komited Kebajikan Warga 21 GGK

JOHOR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain melakukan Lawatan Kebajikan ke atas keluarga anggota 21 Gerup Gerak Khas (21 GGK) yang mengalami penyakit kritikal bertempat di Dewan Hafiz, Mersing pada 6 Sep 2021.

Seramai tujuh waris anggota disantuni PTD dimulai dengan anak kepada Sjn Nazzatul Putri Marina Kamsani dari pasukan Markas 21 GGK iaitu adik Putri Aaira Sofia berusia sembilan bulan disahkan menghidap penyakit Ventricular Septal Defect (VSD) oleh Pakar Jantung, Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru.

Lawatan Kebajikan diteruskan ke atas isteri kepada Sjn Rohaizad Mat Jamil dari pasukan Kor Perkhidmatan Diraja (KPD) MK Garison iaitu Siti Najiha Mohamad Kusaini yang mengalami Ovarian Cysts dan kini menjalani pemeriksaan serta rawatan susulan secara berkala di Hospital Enche Besar Hajjah Khalsom, Kluang.

Seterusnya PTD menyantuni anak kepada Kpl Mohd Shawal Awang yang berkhidmat di Rejimen 22 Komando (Rej 22 Kdo) iaitu adik Nur Arissa Sofea berumur lapan tahun yang mengalami jantung berlubang di mana beliau kini perlu menjalani pemeriksaan dan rawatan di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bharu.

Kemudian, lawatan dibuat ke atas anak kepada Kpl Risman Basri dari Rej 22 Kdo, iaitu adik Muhammad Faris Ammar berumur enam tahun yang disahkan mengalami Autisme oleh Pakar Perubatan Hospital Sultan Ismail, Johor.

PTD seterusnya menyantuni anak kepada Kpl Mior Shahril Bashah dari Skuadron Semboyan Gerak Khas (21 SS GK) iaitu adik Muhammad Adel Safiy berumur tujuh tahun yang menghidap penyakit Autisme dan perlu menjalani rawatan di Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru dan Klinik Mersing Kanan, Mersing.

Selain itu, PTD turut meluangkan masa bersama anak kepada Sjn Izwan Zulkifli dari 21 SS GK yang menghidapi sindrom Autisme dan perlu menjalani rawatan di Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru dan Klinik Mersing Kanan, Mersing.

PTD mengakhiri Lawatan Kebajikan dengan menyantuni isteri kepada Kpl James Dindang Danggat dari 21 Kumpulan Logistik GGK iaitu Pauline Christina yang disahkan menghidap penyakit Systemic Lupus Erythematosus (SLE) dan kini menjalani rawatan di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru.

Dalam lawatan ini, PTD turut menyempurnakan pemakaian pangkat Sjn kepada Kpl Risman Basri dan Kpl James Dindang Danggat.

Setiap waris yang disantuni menerima sumbangan berbentuk hamper, sumbangan peribadi dan sumbangan dari Tabung Kebajikan Tentera Darat bagi meringankan beban yang ditanggung.

Lawatan ini dilaksanakan secara ringkas serta mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang ditetapkan.

Turut hadir, Panglima 21 GGK, Mej Jen Nubli Hj Hashim dan Asisten Ketua Staf Sumber Manusia, Mej Jen Dato’ Mohd Sofi Md Lepi.

Gambar: Pbt Muhammad Shafirin Mohd Radzi

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online