Bersama PemimpinSemasa

Majlis Khatam Al-Quran TD Dan Iftar Warga Kem Terendak Bersama PTD

MELAKA: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain dan isteri, Pengerusi Jemaah Tertinggi Badan Kebajikan Keluarga Angkatan Tentera (BAKAT) Darat, Puan Sri Datin Seri Zainuriah Hj Mustapha menghadiri Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Tentera Darat (TD) dan Berbuka Puasa bersama Warga Kem Terendak bertempat di Masjid As Syuhada pada 20 Apr 2022.

Terdahulu, majlis dimulakan dengan Khatam Al-Quran dan diteruskan dengan acara penyampaian cenderahati kepada peserta Tadarus Al-Quran terdiri daripada lima pegawai dan seorang anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) yang disempurnakan oleh PTD.

Acara diteruskan dengan Majlis Berbuka Puasa serta Solat Maghrib secara berjemaah dan kemudian PTD diiringi pemangku Panglima 10 Bgd (Para), Kol Khairul Anwar Soib untuk menyalakan meriam buluh sebagai simbolik perasmian acara berbuka puasa sebelum hadirin disajikan dengan jamuan makan malam.

Selain itu, Puan Sri Datin Seri Zainuriah Hj Mustapha menyampaikan sumbangan kepada 10 orang anak yatim dari Lembaga Pengurusan Anak Yatim dan Miskin Islam (PAYASUM) serta empat orang balu TD penerima sumbangan daripada Sinar Kasih Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPIEM).

Manakala, PTD pula menyempurnakan acara penyampaian sumbangan kepada golongan asnaf, saudara baharu dan anggota yang cedera kepada seramai 31 pegawai dan anggota LLP daripada pasukan-pasukan di bawah naungan Kem Terendak.

Majlis diakhiri dengan penyampaian cenderahati kepada PTD oleh pemangku Panglima 3 Div, Brig Jen Mohamad Suria Mohamad Saad.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman dan Ketua Staf Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Hj Subari Hj Tomo.

Gambar: Pbt Muhammad Shafirin Mohd Radzi

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online