Bersama PemimpinPenghargaanSemasa

TD Sentiasa Mengiktiraf Jasa Warganya

KUALA LUMPUR: Ketua Staf Markas Tentera Darat (KS MK TD), Lt Jen Dato’ Mohd Sofi Md Lepi menjelaskan bahawa Tentera Darat (TD) sentiasa mengiktiraf peranan setiap warganya, justeru mengambil inisiatif untuk meraikan pegawai kanan TD yang bersara dalam satu bentuk majlis sebagai tanda penghargaan terhadap jasa bakti yang telah dicurahkan kepada perkhidmatan selama ini.

“Alam persaraan bukanlah pengakhiran kehidupan, sebaliknya ia adalah permulaan kehidupan bagi mencari sesuatu yang baru untuk diteroka,” ujar beliau.

KS MK TD berkata demikian semasa berucap dalam Majlis Penghargaan Sempena Persaraan Pegawai Kanan TD di Wisma Perwira TD, Kem Perdana Sungai Besi pada 11 Nov 2022.

Majlis yang meraikan persaraan seramai 15 pegawai kanan berpangkat Kol dan Lt Kol dari pelbagai kor ini dimulakan dengan sesi bergambar sebelum diteruskan dengan jamuan makan serta tayangan montaj.

Acara diakhiri dengan penyerahan cenderahati yang disampaikan oleh KS MK TD kepada setiap pegawai kanan yang diraikan.

Penganjuran majlis seumpama ini sejajar dengan Tonggak Ketiga Perintah Ulung Panglima Tentera Darat Ke-28 iaitu Pelestarian Kesejahteraan Warga.

Turut hadir, pengarah-pengarah kor dan pegawai-pegawai kanan TD.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online