Bersama PemimpinPenghargaanSemasa

Manifestasi Penghargaan 25 Pegawai Kanan TD Diabadikan Dalam MMR

KUALA LUMPUR: “Tiada sebarang bentuk penghargaan seperti perbarisan, majlis, hadiah atau apa jua cendera kenangan yang setimpal untuk membalas jasa para pegawai kanan Tentera Darat (TD) yang diraikan pada malam ini berbanding jasa dan pengorbanan mereka kepada perkhidmatan selama ini.

“Sebagai pegawai TD yang masih berkhidmat, maka saya menyeru saudara saudari agar lakukanlah yang terbaik demi menjaga nama baik organisasi,” ujar Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain.

Demikian sebahagian ucapan PTD semasa Majlis Makan Malam Rejimental (MMR) Penghargaan Pegawai Kanan TD anjuran Markas Pemerintahan Logistik Tentera Darat (MPLTD) di Dewan Zulkefli Zin, Wisma Perwira Tentera Darat pada 9 Dis 2022.

Majlis diadakan bagi meraikan seramai 25 pegawai kanan TD terdiri daripada tiga Lt Jen, 15 Mej Jen dan sembilan Brig Jen.

Pengisian istimewa MMR pada kali ini menyaksikan PTD mendeklamasi satu sajak ditujukan khas kepada para pegawai kanan yang diraikan di mana bait-bait sajak merangkumi ungkapan penghargaan, ingatan serta doa tulus daripada PTD dan warga TD untuk mereka.

Mantan Ketua Staf Angkatan Tentera Malaysia (KS ATM), Lt Jen Dato’ Sri Mohd Zakaria Hj Yadi sebagai salah seorang yang diraikan turut berkesempatan menyampaikan ucapan  sebelum majlis diakhiri dengan penyampaian cendera kenangan.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman, Ketua Staf Angkatan Tentera Malaysia, Lt Jen Datuk Arman Rumaizi Hj Ahmad dan pegawai-pegawai kanan TD.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online