Bersama PemimpinPenghargaanSemasaTentera Bersama Rakyat

Filem MALBATT: Misi Bakara Dilancarkan

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman berbesar hati menghadiri Majlis Pelancaran Filem dan Sidang Media ‘Malaysian Battalion (MALBATT): Misi Bakara’ bertempat di Mid Valley Megamall pada 30 Mei 2023.

Ketibaan beliau di Golden Screen Cinemas (GSC) disambut oleh Pengarah Filem, Adrian Teh lalu dimulakan dengan tayangan video di sebalik tabir pembikinan filem tersebut yang memaparkan kisah benar tentang operasi menyelamatkan tentera Amerika Syarikat terperangkap dalam peperangan saudara di Somalia.

Adrian Teh mengesahkan filem patriotik ini dijangka menemui penonton di pawagam tempatan pada 24 Ogos 2023 bersempena dengan sambutan bulan kemerdekaan.

“Saya telah mengerahkan segala sumber, usaha, kepakaran dan teknik penggambaran untuk menyiapkan filem yang paling sukar ini supaya dapat memuaskan hati para penonton kelak,” jelas beliau.

Sementara itu, PTD berharap filem ini dapat menampilkan fakta sebenar peristiwa bersejarah tersebut demi menghargai pengorbanan mereka yang telah menyabung nyawa dalam melaksanakan amanah negara.

Majlis diserikan dengan gimik pelancaran Official Trailer dan penyerahan Poster Rasmi oleh Pengarah Filem kepada PTD sebelum diakhiri dengan acara bergambar.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan, Pengerusi FINAS, Dato’ Kamil Othman dan Pengasas Berjaya Corporation, Tan Sri Dato’ Seri Vincent Tan Chee Yioun.

Gambar: Pbt Mohammad Shukri Suhaimi & Pbt Nik Ahmad Asyraaf Nik Husein

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online