5 DivBersama PemimpinLatihanMK Latihan & DoktrinMK TDSemasaSukanTrup TD

Tinju Sukan Utama TD – PTD

MELAKA: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain mengingatkan semua anggota yang terpilih mewakili Tentera Darat (TD) agar sentiasa mengekalkan stamina dan kecergasan bagi merangkul kejuaraan dalam Kejohanan Tinju Antara Perkhidmatan.

Beliau berucap ketika merasmikan Majlis Penutup Kejohanan Tinju Peringkat Formasi TD di Dewan Ramli, Pusat Latihan Peperangan Khusus (PULPAK) pada 24 Jun 2022.

Kejohanan ini bermula pada 20 hingga 24 Jun 2022 bertujuan untuk memilih wakil TD yang akan bertanding di peringkat ATM.

Johan keseluruhan dinobatkan kepada Markas 21 Gerup Gerak Khas (MK 21 GGK) kategori Formasi TD manakala Divisyen Kelima Infantri Malaysia (5 Div) memenangi Johan Keseluruhan Peringkat Div.

Petinju Terbaik Keseluruhan Formasi TD 2022 dinobatkan kepada Kpl Mohd Shahrazi Sebri dari MK 21 GGK dan Petinju Berpotensi berjaya disandang oleh LKpl Muhammad Aminuddin Azizan dari Markas Pemerintahan Latihan dan Doktrin Tentera Darat (MPLDTD).

Seramai 26 anggota terpilih bagi mewakili TD dalam Kejohanan Tinju Antara Perkhidmatan yang akan diadakan pada 28 Jun 2022.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD), Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman, Ketua Staf Tentera Darat (KSTD), Lt Jen Dato’ Hj Subari Hj Tomo dan Panglima Medan Barat Tentera Darat (PMBTD), Lt Jen Datuk Hafizuddeain Jantan.

Gambar: Pbt Mohammad Fadzil Akirul

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online