Semasa

34 Pegawai Kanan TD Dinaikkan Pangkat

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan Tentera Darat (TD) di Dewan Zulkifeli Zin, Wisma Perwira TD pada 27 Jun 2022.

Seramai 34 pegawai kanan dipakaikan pangkat dengan mendahului senarai empat pegawai berpangkat Brig Jen dinaikkan pangkat ke Mej Jen iaitu Brig Jen Azhan Hj Md Othman yang menjawat jawatan Asisten Ketua Staf (AKS) Sumber Manusia – Markas Tentera Darat (MK TD), Brig Jen Padman K. P. Bhaskaran menjawat jawatan Asisten Panglima, Pasukan Simpanan – MK TD, Brig Jen Abdul Rahman A. Wahab menjawat jawatan Panglima Divisyen Kelima Infantri Malaysia (5 Div) dan Brig Jen Hj Zainal Shukri Hj Mohamed Zain kekal menjawat jawatan sebagai AKS Logistik – MK TD.

PTD mengucapkan syabas dan tahniah kepada pegawai kanan yang dinaikkan pangkat kerana kenaikan pangkat ini merupakan satu anugerah Allah SWT yang mesti disyukuri dan juga merupakan pengiktirafan kepada kecemerlangan dalam perkhidmatan yang telah dipamerkan.

“Suka saya nasihatkan agar detik kebahagiaan ini turut diraikan bersama keluarga kerana kenaikan pangkat kali ini mungkin tidak akan dapat dicapai tanpa sokongan daripada keluarga masing-masing, mereka juga berkorban masa, tenaga serta perhatian demi memastikan saudara-saudari dapat menjalankan tugas yang diamanahkan,” pesan PTD.

Selain itu, seramai tujuh pegawai kanan dinaikkan pangkat daripada Kol ke Brig Jen, sembilan pegawai dinaikkan pangkat daripada Lt Kol ke Kol dan 14 pegawai dinaikkan pangkat dari Mej ke Lt Kol.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman, Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan dan Ketua Staf Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Hj Subari Hj Tomo.

Gambar: LKpl Muhammad Nashriq Khairul Zaime

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online