Bersama PemimpinPenghargaan

Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan TD

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Seri Mohammad Ab Rahman menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat melibatkan seramai 35 pegawai Tentera Darat (TD) di Dewan Zulkifeli Zin, Wisma Perwira TD pada 13 Jul 2023.

Majlis dimulakan dengan kenaikan pangkat Brig Jen ke Mej Jen melibatkan Brig Jen Dato’ Zulmajdi Yunus, Brig Jen Dato’ Pahlawan (Dr) Mohd Ghazalli Mohd Taha dan Brig Jen Mohamad Fauzi Abdul Majid.

Seterusnya, empat pegawai kanan dinaikkan ke pangkat Brig Jen, sembilan pegawai dinaikkan ke pangkat Kol, seorang pegawai dianugerahkan Tauliah Kehormat Kol, 10 pegawai dinaikkan ke pangkat Lt Kol, tujuh pegawai dianugerahkan Tauliah Kehormat Mej dan diakhiri dengan seorang Pegawai Kadet yang dinaikkan ke pangkat Lt M.

PTD menegaskan kepada pegawai kanan Tentera Darat (TD) yang baru dinaikkan pangkat agar sentiasa bermotivasi untuk memberikan khidmat yang terbaik kepada perkhidmatan dan negara.

“Berkat usaha serta kegigihan yang ditunjukkan dalam melaksanakan tugas yang diamanahkan, tuan-tuan diberikan pengiktirafan dengan kurniaan pangkat pada hari ini, jadi laksanakanlah tugas sebaik mungkin demi kecemerlangan organisasi”, ujar PTD.

Beliau turut mengingatkan kepada Pegawai Tauliah Kehormat Askar Wataniah (AW) yang dipakaikan pangkat agar terus komited mendukung pembangunan AW serta mengajak lebih ramai lagi masyarakat yang berkemahiran tinggi untuk menjadi sebahagian daripada keluarga besar TD.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan, Ketua Staf Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Zaidan Atan, Asisten Panglima Pasukan Simpanan, Mej Jen Datuk Hamdan Hj Ismail dan pegawai-pegawai kanan TD.

Gambar: Pbt Muhammad Shafirin Mohd Radzi

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online