2 DivBersama PemimpinSemasa

MMR PTT Kanan TD 2017

PERAK: Seramai 320 anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) dari pelbagai kor Tentera Darat dan pasangan terlibat dalam Majlis Makan Malam Rejimental (MMR) Pegawai Tidak Tauliah Kanan (PTTK) Zon Utara sempena Hari TD Ke-84 di hotel terkemuka Ipoh pada 06 Okt  2017.

MMR tersebut disempurnakan oleh Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Sri Zulkiple Hj Kassim yang mana merupakan salah satu aktiviti sempena menyambut Hari TD pada tahun ini.

Dalam ucapan PTD, beliau mahukan tradisi rejimental seperti MMR ini menjadi pengikat kepada keutuhan keberadaan TD yang mana Bintara adalah elemen terpenting dalam menentukan kehidupan TD.

“Saya menyeru kepada anda semua untuk terus memperkasakan institusi Bintara dalam menyokong dan membantu kepimpinan TD dan MMR pada malam ini bukan hanya sekadar acara tahunan malah sebagai platform merapatkan hubungan sesama kita.

“Kecemerlangan sesebuah organisasi itu, adalah bergantung kepada keberjayaan sistem pengurusannya dan ingin saya menegaskan kepentingan dalam mematuhi polisi, arahan dan prosedur dalam TD harus dititikberatkan kerana kelemahan dan kekurangan yang timbul adalah disebabkan kegagalan mematuhi garis panduan serta arahan yang dikeluarkan,” tegas PTD.

Selain itu, PTD mahukan semua PTT Kanan TD peka dengan keadaan semasa terutamanya aspek perubahan doktrin, bentuk latihan, pengurusan anggota dan penyelenggaraan aset-aset TD terkini kerana kemahiran dan kepakaran anggota adalah ditagih bagi menentukan kesiagaan TD.

Turut hadir Panglima Medan Barat TD, Lt Jen Datuk Azizan Md Delin, Panglima 2 Div, Mej Jen Dato’ Mohd Ramli Jaafar, Panglima 2 Bgd, Brig Jen Datuk Mohd Nizam Hj Jaafar, ¬†Sarjan Mejar Rejimen TD, PW I Hayazi Abdul Aziz serta mantan-mantan SMR TD.

 

Gambar: SSjn Vijay Gaundar Arikrishnan

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button